ПП умишлено водиха към фалит Булгаргаз, за да може бизнесът да

...
ПП умишлено водиха към фалит Булгаргаз, за да може бизнесът да
Коментари Харесай

Делян Добрев: ПП са източи 1.2 млрд. от комплекса Марица Изток в последните 3 години

ПП съзнателно водиха към фалит  " Булгаргаз ", с цел да може бизнесът да се вземе от Сашо Дончев. Това съобщи пред Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

" През последните седем години на ръководство на ГЕРБ " Булгаргаз " постоянно е бил на облага. При " Промяната " това сдружение генерира загуби всяка година. 

Официален спонсор на Политическа партия е най-големият съперник на " Булгаргаз " – Сашо Дончев. Той им е направил подаяние от 500 хиляди лв. ".

" Промяната " са източи 1.2 милиарда от комплекса " Марица Изток " в последните три години, уточни още Добрев.

" Прибраха ги от парите, които имаха за рекултивация, за бъдещето  на комплекса и така нататък

Решението на Народно събрание от тази седмица връща най-малко отчасти справедливостта, като възстановява един милиард, с цел да се обезпечи работата на хората през идващите четири години и да се разреши рекултивация и възобновяване на площите на мини " Марица Изток ". 

Подпомагането с 250 млн. лева годишно на държавните " Мини Марица-изток " с решение на Народното събрание евентуално няма да бъде утвърдено от Европейската комисия, защото ще се одобри като непозволена държавна помощ, разясниха водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и зам.-председателят на енергийната комисия Радослав Рибарски.

Гласуваните от Народното събрание средства като помощ на мините за рекултивация на терени няма да е задоволителна за финансовото подсилване на държавното сдружение, уточни още Петков. По думите му това е следващата пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и Движение за права и свободи предизборно.

Това не зависи от Европейска комисия. България сама може да взима такива решения. Ако не ги бяха взели, нямаше да има потребност да гласуваме, уточни още Добрев и изясни, че " всички държавни сдружения бяха източени от Асен Василев и от " Промяната ".

" Само от енергетиката в последните три години Асен Василев прибра 5.4 милиарда. 

За три години имаме едвам 4% усвоени средства от Европейски Съюз, означи още Добрев.

" Трябваше да се сме усвоили 50%. Програмният интервал е седем години.

Когато България не се ръководи от ГЕРБ, а от тези дилетанти, ето това се получава.

През последните три години единственото, което направиха, е да изтеглят 20 милиарда заеми, да ги раздадат на пенсионерите и да не усвоят нищо от европейските фондове ". 

За първи път слушам Кирил Петков да приказва толкоз нападателно, разяснява Делян Добрев присъединяване в днешното предаване " Неделя 150 " на политическия му конкурент.

" Струва ми се, че те са обезверени. Може би се опасяваше от въпроса за подправените документи, които Лена Бориславова е произвела. Хората, които са се подписали, споделят, че това не е техният автограф. Как може в един и половина вечерта да се основат подправени документи, да се подправят подписите на десетки хора, да се внесе този документ в Търговския регистър  и след това да казваш, че това е компромат?!

Не мога да схвана по какъв начин с лека ръка в тази страна се нарушават законите. Те не били корумпирани, не били техни каналите. Всичко сочи в противоположната посока! "

При ръководството на Политическа партия и Демократична България купуваме три пъти повече съветски петрол, а те не стопират да приказват за " Турски поток " и заобикалянето на Украйна, акцентира Добрев. 

" Това е една тяхна опорка. Шест милиарда $ са платили Политическа партия и Демократична България за съветски петрол.

" Пет пъти предлагах да се анулира дерогацията на съветски петрол и Денков тичаше с оставката във вътрешния джоб. 

Тяхната битка да продължаваме да купуваме съветски петрол не е била, с цел да се защитят потребителите, а да се запазят някакви финансови ползи ".

 

Членовете на борда на НЕК по този начин са си нараснали заплатите, че за една година взимат по 70 хиляди лв., уточни още Добрев.

" Сигурно имат по 10 съвещания. По наше време бяха лимитирани. Те си бяха назначили калинките във всички бордове ". 

Аз с тези хора не бих направил нищо, съобщи той в предаването " Неделя 150 ". 

" Надявам се без Движение за права и свободи да ни стигнат гласовете. Ако на изборите хората ни поддържат по-сериозно и имаме 90 народни представители, може да управляваме сами. Имаше кабинет на ГЕРБ с 97 народни представители. " Промяната " ни ръководи с по 30-40 депутата. 

Единствено Конституцията и правосъдната промяна се приема с болшинство от две трети в Народно събрание. И в този момент една доста дребна част от регулаторите. Девет месеца ни заблуждаваха, че в Народно събрание трябват две трети.

Всеки път когато съм ходил на среща с Пеевски, Асен Василев беше там. 

Пеевски ме канеше, с цел да ме пропагандират и убеждават. Те бяха непрекъснато дружно. На тези срещи не е участвал Бойко Борисов. 

Делян Добрев разгласи, че ще води листата на ГЕРБ в Хасково и Разград.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР